Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Από το Μιλάνο στο Ντίσελντορφ με ποδήλατο για τα Παιδικά Χωριά SOS

Στις 12 Ιουνίου θα ξεκινήσουμε από το Μιλάνο ένα μεγάλο ταξίδι με τα ποδήλατα μας. Στόχος μας είναι να περάσουμε τις Άλπεις και να φτάσουμε στο Ντίσελντορφ στα πλαίσια μιας διεθνούς σχετικής προσπάθειας το Global Biking Initiative. Τώρα βέβαια μπορεί εύλογα να αναρωτηθείτε: Καλά γιατί θα το κάνετε αυτό;

Η απάντηση είναι απλή και αναμενόμενη: Είμαστε τρελοί...

... αλλά επίσης ενδιαφερόμαστε και για τον συνάνθρωπο μας μέσα στην τρέλα μας.

Και εξηγώ αμέσως. Το ενδιαφέρον μας έγκειται στο ότι μερικοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν την τύχη που έχουν οι περισσότεροι από εμάς να έχουν γεννηθεί ή να συνεχίζουν να βρίσκονται υπό την προστασία μίας συμβατικής οικογένειας. Αυτό το κενό έρχονται να καλύψουν διάφοροι οργανισμοί οι οποίοι άλλοι καλύτερα και άλλοι χειρότερα προσφέρουν την κοινωνική, ψυχολογική, εκπαιδευτική και όποια άλλη στήριξη μπορούν στα παιδιά που αγκαλιάζουν.


Πιστεύουμε ότι τα χωριά SOS με τον καλύτερο τρόπο προσφέρουν όχι ελεημοσύνη, αλλά αυτό που οφείλουμε ως άνθρωποι να προσφέρουμε σε όλους, δηλαδή μια υγιή και χαρούμενη οικογένεια.


Γι αυτό τον λόγο ζητούμε να προσφέρουμε όλοι από ένα μικρό ποσό προς τα χωριά SOS. Η δική μας δέσμευση είναι ότι μέσα σε 7 ημέρες θα διανύσουμε περίπου 1000 χλμ περνώντας τις Άλπεις με τα ποδήλατα μας. Με αυτήν την προσπάθεια μας, θα κάνουμε κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς. Θα επενδύσουμε τον χρόνο μας για να προπονηθούμε και τις ημέρες αδείας μας για να το ολοκληρώσουμε επιτυχώς. Αυτό που ζητάμε από εσάς είναι απλό. Να θυμηθείτε να δώσετε όποιο ποσό μπορεί ο καθένας υπέρ των χωριών SOS. Όλες οι προσφορές θα είναι επώνυμες, ανεξαρτήτως ποσού και θα συνοδεύονται από σχετική απόδειξη από τα χωριά SOS.


Και μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια: Καθώς όλοι μας δουλεύουμε στην ίδια πολυεθνική εταιρεία και η σχετική προσπάθεια έχει ξεκινήσει από συναδέλφους μας στο εξωτερικό, έχουμε επίσης τη δέσμευση της εταιρείας μας ότι θα διπλασιάσει το ποσό που θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε!


Μέσα από αυτόν τον χώρο λοιπόν, τις προσεχείς ημέρες θα σας ενημερώσουμε για το ποιοι ακριβώς είμαστε, την ανάλογη προσπάθεια τα προηγούμενα χρόνια, την πρόοδο μας και θα απαντούμε σε όλες τις ερωτήσεις σας.


Ευχηθείτε μας λοιπόν καλή επιτυχία και … καλά κουράγια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου